Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.



Επιβαρυντικά  στην ποιότητα του παραγόμενου λαδιού συντελούν  τα παρακάτω:
  1. Η παραμονή του ελαιοκάρπου πάνω στα δίχτυα για πολλές ημέρες υπό την επίδραση των κλιματολογικών συνθηκών, (βροχή, υγρασία, ήλιος, χαμηλές θερμοκρασίες).
  2. Η έλλειψη στεγάστρων σε πολλά ελαιοτριβεία.
  3. Η έκθλιψη μεγάλων ποσοτήτων ελιών που πέφτουν πάνω στα δίχτυα μετά από φυσική ωρίμανση. 
  4. Η πολυήμερη καθυστέρηση έκθλιψης ραβδισμένων ελιών.
  5. Η χρήση νάιλον σάκων για την μεταφορά του ελαιοκάρπου από τα κτήματα στα εργοστάσια.
  6. Το τρύπημα της ελιάς, όπου χρησιμοποιείται ο "σκαντζόχοιρος".
  7. Η ασυνείδητη χρήση ζιζανιοκτόνων ή άλλων φυτοφαρμάκων με τρόπο που να ρυπαίνεται ο καρπός τη περίοδο της συλλογής.
 
 
  • Εικόνες σχετικά με τους παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα
















     
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου