Επιβαρυντικά στην
ποιότητα του παραγόμενου λαδιού συντελούν
τα παρακάτω:
- Η παραμονή του ελαιοκάρπου πάνω στα δίχτυα για πολλές ημέρες υπό την επίδραση των κλιματολογικών συνθηκών, (βροχή, υγρασία, ήλιος, χαμηλές θερμοκρασίες).
- Η έλλειψη στεγάστρων σε πολλά ελαιοτριβεία.
- Η έκθλιψη μεγάλων ποσοτήτων ελιών που πέφτουν πάνω στα δίχτυα μετά από φυσική ωρίμανση.
- Η πολυήμερη καθυστέρηση έκθλιψης ραβδισμένων ελιών.
- Η χρήση νάιλον σάκων για την μεταφορά του ελαιοκάρπου από τα κτήματα στα εργοστάσια.
- Το τρύπημα της ελιάς, όπου χρησιμοποιείται ο "σκαντζόχοιρος".
- Η ασυνείδητη χρήση ζιζανιοκτόνων ή άλλων φυτοφαρμάκων με τρόπο που να ρυπαίνεται ο καρπός τη περίοδο της συλλογής.
- Εικόνες σχετικά με τους παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου